SKML deelnemersmiddag

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
huidige SKML groep
Datum en tijd
13 feb. 2020 13:30 - 17:00
Locatie
Trippenhuis KNAW, Amsterdam

SKML deelnemersmiddag

Doelgroep:

Deze middag is bedoeld voor laboratoriummedewerkers die zich inhoudelijk bezighouden met de parasitologie rondzendingen van de SKML, zoals (arts-) microbiologen en klinisch chemici; microbiologische en klinisch chemische analisten met een parasitologische specialisatie en assistenten in opleiding.

Doel van de bijeenkomst:

 Het bespreken van bijzondere bevindingen uit de parasitologische rondzendingen in 2019

 Het intensiveren van het contact tussen de deelnemers en de sectie parasitologie

 Het elkaar informeren over ontwikkelingen en afwegingen, wensen en valkuilen, trends en tradities bij de kwaliteitsbewaking van de parasitologische laboratoriumdiagnostiek.

Programma:

Door middel van presentaties worden diagnostische en klinische aspecten uit de rondzendingen en verdiepingsvragen van het afgelopen jaar besproken. Dit gebeurt zowel voor de darm- als de bloedparasieten. De presentaties worden geven door diverse leden van de SKML sectie parasitologie, allen experts binnen dit vakgebied.

De klinische hoofdpresentatie wordt dit jaar verzorgd door Dr. Tom van Gool, arts-microbioloog gespecialiseerd in parasitaire infecties van het UMC Amsterdam. Dr. Tom van Gool is dankzij zijn decennia lange ervaring een absolute expert op het gebied van de klinische parasitologie en hij zal diverse, educatieve casuïstiek presenteren, waarbij het zowel de klinische presentatie van de patiënt alsook de diagnostiek in het laboratorium aan de orde komen.

Het programma zal traditie getrouw worden afgesloten met de jaarlijkse dia-quiz, waarbij iedereen zijn morfologische kennis van parasieten nog eens kan ophalen.

Locatie:

De deelnemermiddag zal dit jaar weer plaats vinden op onze oude vertrouwde locatie; het Trippenhuis van de KNAW in Amsterdam. Voor routebeschrijving zie: http://www.knaw.nl/contact/contact.html

Namens de SKML sectie parasitologie en de Ned. Ver. Parasitologie,

Dr. Jaap van Hellemond (coördinator SKML rondzendingen parasitologie)

Email: j.vanhellemond@erasmusmc.nl