SKML / NVP deelnemermiddag sectie parasitologie 2019

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
14 feb. 2019 13:00 - 17:00
Locatie
Zilveren Vosch, Plompetorengracht 3, Utrecht

SKML / NVP deelnemermiddag sectie parasitologie 2019

De sectie Parasitologie van de SKML heeft ook in 2019 weer een deelnemersmiddag op het programma staan.

Inschrijving is mogelijk vanaf 1 december 2018 via de website van de SKML.

Deelname is alleen mogelijk na inschrijving en er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

 

Doelgroep:

Deze middag is bedoeld voor laboratoriummedewerkers die zich inhoudelijk bezighouden met de parasitologie rondzendingen van de SKML, zoals (arts-) microbiologen en klinisch chemici; microbiologische en klinisch chemische analisten met een parasitologische specialisatie en assistenten in opleiding.

 

Doel van de bijeenkomst:

§ Het bespreken van bijzondere bevindingen uit de parasitologische rondzendingen in 2018

§ Het intensiveren van het contact tussen de deelnemers en de sectie parasitologie

§ Het elkaar informeren over ontwikkelingen en afwegingen, wensen en valkuilen, trends en tradities bij de kwaliteitsbewaking van de parasitologische laboratoriumdiagnostiek.

 

Programma:

Door middel van presentaties worden diagnostische en klinische aspecten uit de rondzendingen en verdiepingsvragen van het afgelopen jaar besproken. Dit gebeurt zowel voor de darm- als de bloedparasieten. De presentaties worden geven door diverse leden van de SKML sectie parasitologie, allen experts binnen dit vakgebied.

De klinische hoofdpresentatie wordt dit jaar verzorgd door Prof.dr. Michele van Vugt, internist-infectioloog gespecialiseerd in tropenziekten van het UMC Amsterdam. Zij zal bijzondere parasitologische casuïstiek presenteren, waarbij het zowel de klinische presentatie van de patiënt alsook de diagnostiek in het laboratorium aan de orde komen.

Het programma zal traditie getrouw worden afgesloten met de jaarlijkse dia-quiz, waarbij iedereen zijn morfologische kennis nog eens kan ophalen.

 

Locatie:

De deelnemermiddag zal plaats vinden op een nieuwe locatie, omdat de congreszaal in het Trippenhuis van de KNAW in Amsterdam nog steeds niet beschikbaar is.

Congresaccommodatie “De Zilveren Vosch” is gelegen in het historische centrum van Utrecht op loopafstand van het centraal station; Plompetorengracht 3, 3512 CA Utrecht. Voor een uitgebreide routebeschrijving zie website van de congresaccommodatie (http://www.dezilverenvosch.nl)

 

Namens de SKML sectie parasitologie en de Ned. Ver. Parasitologie,

Dr. Jaap van Hellemond (coördinator SKML rondzendingen parasitologie)

Email: j.vanhellemond@erasmusmc.nl