Nieuws

geslaagde dag NVP ets workshop

Afgelopen 10 december heeft de activiteiten comissie van de NVP een workshop parasieten etsen georganiseerd. Hieronder een korte impressie. 

Op zaterdagochtend 10 december was Wim Hendrix al vroeg in Amsterdam in een met etsspullen volgeladen auto. Want daar komt heel wat bij kijken. Vanwege de nieuwe veiligheidsmaatregelen waren we even bezig met uitladen. Maar met hulp van de portier, Deborah, Annelies en Maud stond even later alles klaar om de 15 deelnemers aan de etsworkshop te ontvangen met koffie, thee, sap en iets lekkers.

We hadden allemaal de handleiding die Wim ons had toegestuurd goed doorgenomen en konden na een korte uitleg direct aan de slag. De helft met het preparen, het satineren, van een koperplaatje voor het natte etsen en de andere helft met het krassen van je beoogde parasiet in een plaatje metaal. Dat plaatje werd daarna met behulp van een kaartje met een soort zwarte schoensmeer bedekt wat er daarna weer met telefoonboekpapier in- en afgewreven moest worden. De oude kleding, schort of witte jas was beslist geen overbodige luxe!

Al gauw was het muisstil en zat iedereen ingespannen te werken. Toen de eerste resultaten op het proefpapier onder de etspers vandaag rolden waren de 'oh's' en de 'ah's' niet van de lucht. Na de lunch mochten we echt gaan etsen waarbij in de zuurkast met verschillende zuren werd gewerkt. Een hele andere techniek. Ook hierbij werden zeer goede resultaten geboekt. We kregen tips van Maud en Wim en mochten toen onze etsen op echt vochtig gemaakt geschept papier afdrukken.

Aan het einde van de middag werd er snel en zorgvuldig opgeruimd.

Nooit geweten dat er zoveel creativiteit schuilt in parasitologen, fantastisch! Al kijken we jaloers naar de etsen die Wim bij zich had als voorbeeld.

We hebben heel wat geleerd en danken Maud Kortbeek voor haar artistieke assistentie en inbreng en uiteraard Wim Hendrix voor zijn geweldige initiatief en alle moeite om al die spullen helemaal naar Amsterdam te slepen.

"Thecla Hekker."

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen