Nieuws

In memoriam: Theo Arens

In memoriam: Theo Arens

Op 12 april 2016 is onze zeer gewaarde collega Theo Arens overleden, op 62-jarige leeftijd. Hij werkte ruim 45 jaar in het Radboudumc.

Een jaar geleden werd Theo ziek en tot voor een paar weken heeft hij gestreden voor de goede afloop. Toen bleek dat genezing niet mogelijk was, werd de knop radicaal omgezet en berustte hij in zijn lot.

In 1971 begon Theo als medewerker in de postkamer. Na een paar jaar kwam hij zonder vooropleiding terecht op de afdeling Medische Parasitologie. Als leergierig selfmade man heeft hij zich ontwikkeld tot landelijk erkend expert op het terrein van medisch parasitologische diagnostiek. Een ongelooflijke prestatie!

Theo was een autoriteit op het gebied van microscopie met een scherp oog voor de specifieke karakteristieken van humane parasieten. Hij werd de steunpilaar en vraagbaak voor dit specialistenwerk en stond altijd klaar om te helpen. Graag deelde hij deze kennis, hij was een actief en gewaardeerd docent voor studenten, analisten en specialisten in opleiding. Ook landelijk werd hij een veelgevraagd docent op analistencursussen. Geleidelijk werd hij ook actief in het onderzoek, zo werd  in Kameroen het malaria-onderzoek door hem bediend.

Theo hield van gezelligheid en met goede en relativerende humor was hij zeer prettig gezelschap. Bij alle sociale gebeurtenissen van de afdeling was Theo standaard van de partij. Hij creëerde een eigen sympathieke omgeving in zijn eigen tempo, wars van hectiek. Zo was het op het lab en zo was het thuis, waar hij graag buiten in de zon scharrelde in zijn tuin om af te sluiten met een lekker pilsje of een goede maaltijd. 
We zullen zijn aimabele eigenheid missen. De afdeling Medische Microbiologie heeft veel aan hem te danken. Hij ruste in vrede. 
Theo wordt in besloten kring begraven. 

Prof.dr. Robert Sauerwein
hoogleraar sectie Medische Parasitologie
afdeling Medische Microbiologie

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen