Nieuws

Lintje voor malaria onderzoeker

Lintje voor malaria onderzoeker

Prof. dr. Robert Sauerwein, hoogleraar Medische Parasitologie en hoofd van het Centre for Clinical Malaria studies (CCMS), Radboudumc (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw)

 

De onderscheiding Orde van de Nederlandse Leeuw wordt verleend voor verdiensten op het gebied van wetenschap en kunsten.


Robert Sauerwein doet al dertig jaar onderzoek naar malaria. Zijn onderzoeken zijn gericht op de ontwikkeling van een vaccin tegen malaria en dankzij zijn grote inzet is zo’n vaccin nu dichterbij dan ooit. Als pionier in Europa kweekt het Radboudumc onder Sauerwein al decennia malariamuggen en –parasieten voor onderzoek in eigen lab. Zijn klinische studies vormen een vruchtbare en unieke bron voor nieuwe wetenschappelijke inzichten. De faciliteiten en methoden die Robert Sauerwein in de loop der jaren heeft ontwikkeld en opgebouwd, behoren tot de absolute top. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn lab mensen uit de hele wereld aantrekt, dat er ontelbare samenwerkingen zijn ontstaan en dat vele anderen geprobeerd hebben vergelijkbare faciliteiten op te zetten naar zijn voorbeeld.

Het bestuur van de NVP feliciteert Robert van harte met deze onderscheiding.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen