Kwaliteit SKML

Stichting Kwaliteitsbewaking Medische Laboratoriumdiagnostiek (SKML)

Stichting Kwaliteitsbewaking Medische Laboratoriumdiagnostiek (SKML)

De SKML is een organisatie die zich bezighoudt met kwaliteitsbewaking van medische laboratoria. Deze organisatie is opgedeeld in secties naar de verschillende beroepsgroepen. De SKML sectie Parasitologie houdt zich bezig met de uitvoering van de rondzendingen ten behoeve van de microscopische en moleculaire parasitologische diagnostiek. Tevens is een parasitoloog vertegenwoordigd in de SKML sectie Infectieziekten-serologie.

De SKML sectie parasitologie komt op regelmatige basis bijeen om zowel inhoudelijke als organisatorische aspecten van de rondzendingen te bespreken. Voor vakinhoudelijke informatie over de parasitologie rondzendingen kunt u contact opnemen met een van de sectie leden. Samenstelling van de SKML sectie parasitologie:

Dr. J. van Hellemond - voorzitter

Dr. L. van Lieshout - secretaris

Dr. T. Mank - penningmeester

Dr. F. Stelma - namens NVMM

Dr. T. Schuurs – namens de NVMM - WMDI

Met als adviserende leden: Drs. T. Kortbeek, Dhr. E. Brienen en Dr. B. Mulder 

Op deze pagina’s vindt u informatie betreffende de kwaliteitsbewaking parasitologische diagnostiek, specifiek bedoeld voor deelnemers aan de SKML rondzending parasitologie. Uitslagen van de SKML rondzendingen staan in het programma Qbase van SKML. De NVP website is niet gerelateerd aan dit invoerprogramma. Bij vragen over of problemen met Qbase dient u rechtstreeks contact op te nemen met het bureau van de SKML.​