Kwaliteit SKML

Stichting Kwaliteitsbewaking Medische Laboratoriumdiagnostiek (SKML)

De SKML is een organisatie waarin bijna alle Nederlandse stichtingen die zich bezighouden met kwaliteitsbewaking van medische laboratoria vertegenwoordigd zijn. Deze organisatie is opgedeeld in secties naar de verschillende beroepsgroepen. De Sectie Parasitologie houdt zich bezig met de uitvoering van de rondzendingen ten behoeve van de microscopische en moleculaire parasitologische diagnostiek. Tevens is een parasitoloog vertegenwoordigd in de Sectie Infectieziekten-serologie.

De sectie komt op regelmatige basis bijeen om zowel inhoudelijke als organisatorische aspecten van de rondzendingen te bespreken.

Voor vakinhoudelijke informatie over de parasitologie rondzendingen kunt u contact opnemen met een van de sectie leden. Samenstelling van de sectie Parasitologie (Commissie Kwaliteitsbewaking Parasitologie):

Dr. J. van Hellemond - voorzitter

Dr. L. van Lieshout - secretaris

Dr. T. Mank - penningmeester

Dr. J.J.C.M. van de Leur - namens NVKC

Dr. B. Mulder - namens NVMM

Met als adviserende leden: Mw. T. Derks Drs. T. Kortbeek en Dr. F. Stelma

Hier vindt u informatie betreffende de kwaliteitsbewaking parasitologische diagnostiek, specifiek bedoeld voor deelnemers aan de SKML rondzending parasitologie. Uitslagen van de SKML rondzendingen staan in het programma QBASE. De NVP website is niet gerelateerd aan dit invoerprogramma. Bij vragen over of problemen met QBASE dient u rechtstreeks contact op te nemen met het bureau van de SKML.‚Äč